Home » Gyógyítás » Csak a fogköveitől szabaduljon meg, ne a fogaitól!

Csak a fogköveitől szabaduljon meg, ne a fogaitól!

Gondolta volna, hogy a fogkő nemcsak esztétikai probléma, hanem a fogak és az íny gyilkosa is? A Hedent Mosolyközpont és Fogászat azonban tudja a megoldást!

A fogfelszínen lerakódó és megtapadó lepedék rengeteg kárt okoz a szájunkban: a nem kívánatos lerakódás megkeményedik, elmeszesedik és fogkövességet okoz. A lepedékben és a fogkőben megtelepedő baktériumok által termelt anyagok pedig komoly gyulladást váltanak ki a fog tartószerkezetében, amelynek következményeként kialakul a fogágybetegség.

A betegség alattomosan lappangva, fájdalom nélkül terjed, és a fogmosásnál jelentkező, jelentéktelennek gondolt ínyvérzés után hirtelen ijesztő tünetekkel mutatkozik meg: az íny visszahúzódik, és a fogak mozogni kezdenek.

E rémisztőnek tűnő betegség azonban nem szükségszerűen vezet a fogak kihullásához, csak abban az esetben, ha teljesen elhanyagoljuk a kezelését. A folyamat ugyanis megállítható és kezelhető. A már kialakult fogágy pusztulás ugyan nem fordítható vissza, de bizonyos esetekben műtétet segítségével javulás érhető el. Így a hangsúlyt a komolyabb beavatkozások, és a fogak elveszítésének lehetősége miatt mindenképpen a megelőzésre kell fordítani.

Jöjjön el a Hedent Fogászat parodontológiai szűrésére és vizsgálatára, hogy még időben felfedezhessük, megelőzhessük a felesleges fájdalmakat és komplikációkat! Keressen Bennünket, hogy segíthessünk! A Hedent Mosolyközpont és Fogászat kellemes környezetben, profi fogorvosokkal és felszereléssel, elérhető áron várja Önt! www.hedent.hu